Platforma sodobnega plesa 2022 - Igrivost

AEROWAVSOVIH 25 LET

predpremiera plesno-dokumentarnega filma

AEROWAVSOVIH 25 LET <em>Foto: Maja Malus Azhdari</em>
Foto: Maja Malus Azhdari

Springback Production, Aerowaves, 2022

V sodelovanju z Mednarodnim festivalom dokumentarnega filma DOKUDOC.

Film traja 57 minut in nima odmora.

Režiserka: Enya Belak
Montažerka: María Alonso Araujo
Kamera: Ioanna Tsoucala, Nicola Galbusera, Blaž Ocvirk, Igor Crnković
Oblikovalec zvoka: Sebastian Dressel

Producenti: Enya Belak, Dany Mitzman, Eva Posedel, Clàudia Brufau Bonet
Izvršni producent: Aerowaves
V produkciji Springback Production
V sodelovanju s Springback Magazine in Springback Ringside
S podporo in sodelovanjem partnerjev in umetnikov Aerowaves
Sofinanciranje s strani Evropske unije.

Nastopajo: John Ashford, Anna Arthur, Betsy Gregory, Yvona Kreuzmannová, Victoria Marangopoulou, Frosso Trousa, Iztok Kovač, Edvin Liverić, Roberto Casarotto, Liz King, Elisabetta Bisaro, Oonagh Duckworth, Sanjoy Roy, Ka Bradley, Donald Hutera, Beatrix Joyce, Patricia Apergi, Csaba Molnár, Igor Urzelai Hernando, Moreno Solinas, Christos Papadopoulos, Oona Doherty, Jesús Rubio Gamo, Pietro Marullo, Viktor Černický, Joy Alpuerto Ritter, Cécile Da Costa, Alexandros Stavropoulos in drugi

Da bi proslavili 25 let Aerowavesa, se režiserka Enya Belak skozi dokumentarni film Aerowaves at 25 dotakne preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ene največjih plesnih mrež v Evropi. Aerowaves se ponaša s svojo edinstveno vlogo povezovalca med koreografi, plesnimi programerji in plesnimi navdušenci po vsej Evropi. Skozi dokumentarec spoznamo tudi ustanovitelje platforme in aktivnosti, ki jih Aerowaves razvija z namenom povezovanja različnih plesnih entuziastov po vsem svetu. Med drugim so v filmu predstavljeni ustanovni direktor John Ashford, administrativna direktorica Anna Arthur, članica upravnega odbora Betsy Gregory, Aeorwaves koreografi in koreografinje Patricia Arpeggi, Viktor Černický ali Christos Papadopoulos, plesni pisci Sanjoy Roy in Donald Hutera, in Aerowaves partnerji, kot sta Frosso Trousa in Yvona Kreuzmannová.

Enya Belak je filmska ustvarjalka, koregrafinja in umetnica. Po končanem magisteriju filmske režije na Univerzi Goldsmiths v Londonu je Enya sodelovala pri številnih filmskih in plesnih projektih. V zadnjih letih sodeluje z organizacijo Aerowaves, kjer je zasnovala Springback Production, avdio-vizualno in digitalno platformo. Prav tako sodeluje pri razvoju nove podružice Springback Ringside, platforme, ki je namenjena snemanju plesnih predstav v VR.

Plesna mreža Aerowaves odkriva evropske plesne presežke tako, da vsako leto partnerji iz 33 držav izberejo najzanimivejša koreografska dela, ki jih mreža nato promovira in jim odpira možnosti za nastope širom Evrope, ki jih nudijo tako partnerji mreže, kot tudi druge plesne institucije.


 


Platforma sodobnega plesa 2022 - Igrivost - Uvodna stran