Platforma sodobnega plesa 2022 - Igrivost

Jelena Oleami

STIK S KAKAVOM

igriva plesna izkušnja: kakavov ritual s plesom

STIK S KAKAVOM <em>Foto: Jelena Oleami</em>
Foto: Jelena Oleami
Obvezna prijava: festival.platforma@gmail.com

Število mest je omejeno!

Trajanje: 10.00–13.00

Cena s popustom in nakazilom do 31. 8. 2022: 25 €
Cena po 1. 9. 2022: 30 €
Znesek nakažite na TRR:  SI56 0451 5000 3422 377, NOVA KBM
Zavod MOJA KREACIJA, Maribor
Kamniška ulica 30
2000 Maribor

Na kakavovem ritualu s plesom in v stiku s kakavom se bomo skozi radovednost telesnega spomina in srčno namero srečali z zgodbami naših teles, kaj je v njih zapisano fizično, čustveno, miselno. Odprli se bomo svojemu notranjemu gibu, ritmu, ki nas sprošča in nam hkrati daje energijo. Izkušnjo bomo  opolnomočili z ritualnim kakavom iz Ekvadorja, ki bo podrl izkušnjo in nam omogočil, da pridemo v globlji stik s seboj.

Na modrosti in pretočnosti, ki ju nosimo zapisani v naših telesih!
Na stik vode s kakavom, na stik kakava z našim srcem, na stik srca z našo resnico!

Plesno izkušnjo vodi Jelena Oleami – plesna pedagoginja in koreografinja, ki poučuje ples že več kot 25 let. Svoje korenine poučevanja je našla v sodobnem plesu, kjer spodbuja avtentični gib. Sodobni ples začinja z modrostmi Anne Halprin in s šamanskimi praksami, ki odpirajo subtilnejše ravni zaznavanja in izražanja. Z rastlino učiteljico Kakav spoznava in raziskuje že ŠEST let. Leta 2020 je sodelovala v medicinski študiji glede pozitivnih vplivov kakava na počutje, telo in življenje nasploh.

Gibanje nas lahko pripelje do doma duše, sveta znotraj, za katerega nimamo imena. Gibanje doseže našo najglobljo naravo, in ples le-to ustvarjalno izraža. Skozi ples pridobimo nova spoznanja o skrivnosti našega življenja. Ples ima, kadar izbruhne iz naše notranjosti in ga oblikuje želja po osebni preobrazbi, presunljivo moč, da pozdravi telo, psiho in dušo.
Anna Halprin


Platforma sodobnega plesa 2022 - Igrivost - Uvodna stran